Un medic de la Spitalul de Urgență din Târgu Jiu strigă după ajutor

Inevitabilul se pare că s-a produs, iar temerile și totodată avertizările medicilor se adeveresc. Este vorba de bolnavii cronici care, din cauza pandemiei, nu au beneficiat de tratament și supraveghere medicală ca în trecut, iar afecțiunile de care suferă încep să se decompenseze.

Potrivit datelor oferite de Observatorul Român de Sănătate, peste 50% din bolnavii cronici sunt în această situație, iar asta înseamnă deteriorarea stării de sănătate, urmată de o perioadă de presiune pe sistemul medical.

Acest fenomen s-a declanșat la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Un medic de la Unitatea de Primiri Urgențe strigă după ajutor la aproximativ un an de la declanșarea pandemiei de coronavirus și în România. ”La urgență la Târg-Jiu suntem asaltați de o mulțime de cazuri cronice. SOS!”, este apelul medicului Liliana Vochița Puiu Crăciun.

Era de așteptat acest lucru, mai ales că oamenii au ocolit fie voit Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, de frica unei infectări cu noul virus, dar și accesul bolnavilor a fost îngreunat de măsurile impuse în pandemie. Acest lucru s-a văzut și la gradul mic de ocupare în secțiile Spitalului Județean de Urgență.

Vizualizări: 12,282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: