Școala „semafor” și-ar putea schimba culoarea până miercuri

Scenariile după care vor funcționa școlile s-ar putea schimba mai devreme decât s-ar aștepta părinții ori elevii. În comuna gorjeană Polovragi, de exemplu, cursurile vor începe, de luni, în scenariul galben. De miercuri, însă, s-ar putea muta pe verde, după cum speră autoritățile locale. Explicația: de duminică, rata de infectare în localitate a scăzut sub un caz la mia de locuitori.

Primarul Gheorghe Epure a anunțat că școala se va redeschide, luni, dar nu pentru toți elevii. Se va merge pe scenariul galben. Mai exact, vor merge în clase preșcolarii, elevii din clasele primare și clasa a opta.

Cu toate acestea, de miercuri, toată lumea ar putea merge fizic la școală. „Școala Gimnazială Polovragi se  va redeschide luni, 8 februarie  2021, cu respectarea măsurilor de protecție impuse de situația existentă. Deoarece localitatea noastră  se afă încă în ‘’scenariul  galben’’, luni  își  vor începe  activitatea  doar grădinițele, clasele I-IV  și clasa a VIII-a, existând posibilitatea ca până miercuri să  intram în "scenariul verde" (întrucât de astăzi (n.r. duminică) indicele de infectare în comuna Polovragi este sub 1 la 1000), după aprobarea ISJ Gorj, vor putea participa fizic la ore și elevii celorlalte clase, care vor fi anunțați în prealabil”, a anunțat primarul din Polovragi pe Facebook.

Vizualizări: 1,860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: