Un milion de euro pentru repararea ambulanțelor din Gorj

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj va cheltui 4,5 milioane de lei fără TVA pentru repararea autosanitarelor și întreținerea lor în următorii doi ani. Primul lot de 14 ambulanțe a fost adjudecat de Nurvil SRL, care le va întreține în schimbul sumei de două milioane de lei. Pentru acest lot se estimează că vor fi necesare între 450 și 675 de intervenții în service în cei doi ani.

Al doilea lot, de 24 de ambulanțe, va fi în grija Indian SRL, contra sumei de 2,5 milioane de lei. Pentru al doilea lot vor fi necesare între 900 și 1.350 de intervenții în cei doi ani. Practic, fiecare ambulanță ajunge o dată la două săptămâni în service, pe toată perioada contractului.

Uzura ambulanțelor din Gorj este foarte mare. Peste 75% dintre ambulanțe au peste 500 de mii de kilometri la bord. Directorul Marinică Niculescu spunea zilele trecute că zilnic este cel puțin o ambulanță în service. Contractul cadru pentru o perioadă de 24 de luni a fost adjudecat la valoarea maximă estimată pentru ambele loturi. Suma este destul de mare, dacă avem în vedere că o ambulanță nouă costă între 50.000 și 150.000 de euro, în funcție de dotări. Deși licitația a fost în vară și adjudecată în septembrie, câștigătorii au fost publicați pe SEAP pe 4 noiembrie.  (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: