Termen prelungit pentru „Prima împădurire”

Termenul pentru depunerea cererilor de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” a fost prelungit până la data de 17 noiembrie 2017.

Banii se acordă pentru înfiinţarea efectivă a plantaţiilor forestiere, care acoperă şi costurile de elaborare a proiectului tehnic de împădurire, întreţinerea şi îngrijirea plantaţiei forestiere, precum şi pentru compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a împăduririi, pe o perioadă de 12 ani.

„Este adevărat că plantarea unei păduri aduce beneficii financiare după zeci de ani, însă cred că românii trebuie să înveţe să facă şi investiţii pe termen lung. Este o oportunitate extraordinară să putem lăsa moştenire generaţiilor viitoare o ţară cu o suprafaţă mai mare de pădure. Iar avantajele nu sunt doar de ordin financiar. Împădurirea terenurilor degradate, posibilă prin acest program, are rolul de a proteja culturile fermierilor şi comunităţile din zonele rurale de efectele fenomenelor meteo extreme. Pe scurt, prin plantarea de noi suprafeţe de pădure, toată lumea are de câştigat”, a declarat Doina Pană, ministrul Apelor şi Pădurilor, citată de Agerpres.   Potrivit acesteia, măsura vine în completarea acţiunilor guvernamentale de creştere a fondului forestier naţional. Alocarea financiară pe această măsură este de 50 de milioane de euro, iar valoarea maximă a sprijinului public pentru un proiect acordat în baza schemei de ajutor de stat este de 7 milioane de euro. (A.A.)

Vizualizări: 373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: