Un nou centru de vaccinare în Târgu Jiu

Numărul mare de persoane care vor să se vaccineze le face pe autorități să ia decizia de a mai deschide un nou centru de imunizare în Târgu Jiu. Centrul de vaccinare de la stadionul din Târgu Jiu a fost luat cu asalt în ultimele zile, iar din această săptămână va fi disponibil un nou flux de imunizare, tot la stadion.

Centrul de la Spitalul Județean de Urgență va fi și el deschis populației. Directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, spune că  și programul centrelor de vaccinare din județ va fi prelungit, la cerere.

”Datorită restricțiilor care se impun începând de astăzi și adresabilității mărite pentru vaccinare, am hotărât să mai deschidem un centru tot în incinta stadionului, să mai deschidem și la SJU încă un flux pentru vaccinarea populației. Am suplimentat și numărul de doze de vaccin. A crescut numărul vaccinaților cu peste 100%. Pentru noul centru de la stadion, primăria se va ocupa de personal. Mai este personal disponibil și de la medicina școlară, având în vedere că s-a luat vacanță acum”, a spus Narcis Stoian.

Sute de gorjeni ajung zilnic la centrul de la stadionul municipal din Târgu-Jiu pentru a se imuniza. Medicul din cadrul centrului de vaccinare de la Stadionul Târgu Jiu, Ionuț Pantiș, spune că prioritate au persoanele care sunt programate.

”De când cazurile s-au înmulțit extraordinar de mult, deja foarte multă lume de vaccinează. În ultimele zile vin să se imunizeze sute de persoane, un maxim am avut sâmbătă cu un număr de peste 650. De la ora 6:00 dimineața încep să se adune oamenii. Programații au prioritate, iar printre ei se strecoară și cei neprogramați. Facem față cum putem cu personalul pe care-l avem. Este mare fluxul”, a spus medicul Pantiș.

Pe întreaga lună octombrie, conform estimării medicului Pantiș, se va sări de 20 de mii de vaccinări. Întrebați de ce vor să se vaccineze, oamenii spun că fie de nevoie, fie de frică. 

”Aștept de circa o oră și ceva. Am ales să mă vaccinez pentru că trebuie să plec în altă țară și de aceea. Suntem și bătrâni, trebuie să îl facem (...) Nu mă mai lasă să intru în instituțiile statului și sunt obligată sau forțată de împrejurări. Nu îmi este teamă, ce vrea Dumnezeu (...) Sunt bolnavă și îmi este frică. Suntem bătrâni și noi”, au spus câțiva gorjeni care așteptau să se imunizeze.

Vizualizări: 2,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: