O nouă zi cu blocaje spre munte. „Este infernal!”

A fost din nou aglomerație infernală spre stațiunea Rânca, din județul Gorj. În a doua zi din an, mii de turiști au așteptat cu orele să ajungă la munte. Pe șoseaua care leagă orașul Novaci de stațiunea Rânca mai mult s-a stat decât s-a mers. Mulți turiști au făcut cale-ntoarsă. Alții, care aveau rezervare, și-au continuat drumul.

O nouă zi de aglomerație pe drumul spre munte. Distanța de nici 20 de kilometri dintre Novaci și Rânca a fost parcursă chiar și în patru ore. Ambulanțele și Poliția abia și-au făcut loc printre mașini. “Noi venim de la Craiova. Am făcut trei ore de la Novaci până la Rânca. Mai mult am staționat decât am mers”, a spus un șofer. „Noi venim de la Horezu. Patru ore am făcut până aici. Am mai venit și în alți ani, dar nu am prins niciodată atât de aglomerat. Este un trafic infernal. Dacă nu aveam rezervare până marți, aș fi renunțat la vacanța la munte”, a spus un alt turist. „Se circulă foarte greu. Am mers cu cel mult 10-15 kilometri pe oră. Suntem din București. Am stat o jumătate de zi în mașină. Am fugit de Valea Prahovei, de aglomerația de acolo, și am dat de aglomerația din Gorj”, a spus un alt turist.

Au fost și mulți care au făcut cale-ntoarsă. „Suntem la Novaci. E coada până aici. Până ajung în stațiune se face noapte și trebuie să mă întorc. Nu are rost să mai urcăm astăzi. Venim în altă zi”, a spus un alt șofer.

Au fost și cazuri de turiști care s-au văzut nevoiți să plece din stațiune după ce au ajuns la munte. Nu aveau rezervări și nici nu au găsit pe ultima sută de metri. Explicația este că deja aproape toate cabanele sunt pline în timp ce unii cabanieri nu au mai deschis de sărbători din cauza restricțiilor.

Potrivit estimărilor cabanierilor, peste opt mii de turiști au fost, sâmbătă, în Rânca. Lor li se adaugă mulți alții care au urcat doar pentru câteva ore de schi ori săniuș.

Galerie foto




Vizualizări: 3,575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: