Un nou proiect: Drumul expres Târgu Jiu - Deva

Drumul expres Craiova-Târgu Jiu nu este singurul proiect pe care cei de la Partidul Social Democrat îl vor a fi realizat. De această dată, liderul PSD Gorj, Mihai Weber, a vorbit despre realizarea drumului expres Târgu Jiu-Deva, până la autostradă.

Acest subiect este unul cunoscut în spațiul public, mai ales că de-a lungul anilor tot mai mulți politicieni au adus în discuție realizarea drumului cu tuneluri pe Defileul Jiului. În cadrul unei conferințe de presă, parlamentarul PSD, Mihai Weber, spune că a depus un amendament la Legea bugetului de stat pe acest an, pentru a fi inclus drumul expres Târgu Jiu - Hațeg - Deva.

”Este vorba despre alocarea unei sume de bani pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție al drumului expres Târgu Jiu - Deva. Și drumul expres Craiova - Târgu Jiu se află într-o fază avansată. Este un drum extrem de important pentru dezvoltarea județului. Sper ca ministrul Transporturilor să sprijine aceste două proiecte și să aloce fondurile necesare pentru drumul Târgu Jiu - Deva”, a spus Mihai Weber.

Parlamentarul a mai afirmat faptul că, pe Defileul Jiului, ar fi aproximativ 18 kilometri ce sunt mai greu de realizat, fiind vorba despre tuneluri și poduri, în rest lucrarea ar trebui să se desfășoare fără dificultăți. ”Construcția unui tronson de drum pe Defileul Jiului este ca și cost pe kilometru de câteva ori mai mare decât un drum construit la câmpie. Ca și timp de realizare este mult mai scurt ca oricare alt drum. Există firme specializate care fac asemenea drumuri. Este vorba despre 18 kilometri de drum mai greu de realizat. Apoi se poate face destul de ușor”, a mai afirmat Weber.

Weber a vorbit și despre costurile acestei investiții, dar și despre timpul de realizare. ”Costurile nu le-ar depăși pe cele ale drumului expres Craiova-Târgu Jiu. Ca și nivel de timp, anumiți constructori au spus că în maxim un am tronsonul spre Deva ar putea fi gata. Mi se pare un timp destul de rezonabil pentru asemenea investiție”, a mai afirmat social-democratul.

Vizualizări: 3,236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: