Ce informații are Miruță despre aprobarea planului de restructurare

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia este tot mai adus în discuție. Întrebat dacă mai există vești de la Comisia Europeană, parlamentarul de Gorj, Radu Miruță, spune nu există o informație oficială, dar crede ca va fi aprobat în perioada următoare.

Deputatul mai spune faptul că presiunea este de mare, privind achiziționare certificatelor de carbon. ”Nu aș putea spune că sunt date oficiale. Din discuțiile pe care le-am avut cu oameni care sunt conectați la ceea ce se întâmplă în Comisie, cred că planul de restructurare va fi aprobat, tura aceasta. Nu este o informație pe care am primit-o în mod oficial de la Comisia Europeană. Este o presiune mare, nu se pot cumpăra certificatele necesare. În momentul de față, sistemul energetic național nu poate fi echilibrat fără CEO. Nu se poate pretinde să se primească niște bani ca ajutor, iar CEO să aibă o activitate care să fie ineficientă financiar. A fost anul trecut acel ultimatum. Povestea asta cu luatul unui Algocalmin când noi avem o problemă mult mai mare nu poate merge la infinit”, a spus Miruță.

Miruță a depus și un amendament la legea reducerii vârstei de pensionare a minerilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Acesta spune că amendamentul îi vizează pe salariații din producție, cariere și termocentrale.

”Am depus un amendament la acea lege a reducerii vârstei de pensionare. Acest amendament modifică substanțial punerea problemei de atunci. Am vorbit și cu cei din Comisia de Muncă și așteptăm să ajungă la vot. Încercăm să fim pragmatici pentru a rezolva problema pentru care minerii protestează. Populist ar fi ca toată lumea să beneficieze de așa ceva, însă nu există spațiu bugetar și nu există nici echitate. Amendamentul pe care l-am propus privește angajații din producție care lucrează în termocentrale pe bază de cărbune. Eu am inclus toate meseriile celor care lucrează în CEO, fiind vorba despre cei care lucrează în activitatea producerii de energie pe baza cărbunelui din termocentrale”, a mai afirmat parlamentarul Miruță.

Vizualizări: 2,979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: