Un nou termen în procesul mascaților bătăuși

Luni, este un nou termen în procesul în care șase polițiști gorjeni sunt judecați pentru tentativă de omor și tortură după ce au bătut crunt un suspect.

 

La termenul din 22 mai, fostul șef al Poliției Novaci, Daniel Popescu, nu a avut avocat. Judecătorii Tribunalului Gorj au dat un nou termen. Tot luni, au fost citați și doi martori. De asemenea, Daniel Popescu vrea să scape de controlul judiciar. Judecătorii se vor pronunța tot luni.

 

Cei șase inculpați din dosar sunt Alin Buligan, Alexandru Mihălcescu, Alexandru Popescu, Vlăduț Rovența, Cosmin Anica și Daniel Popescu.

 

Primii patru au fost cei care au intervenit în noaptea scandalului. Au fost chemați să caute un șofer bănuit de ultraj. Mascații l-au găsit și l-au bătut crunt, spun anchetatorii. În rechizitoriu, procurorii au notat că victima, un bărbat din Novaci, a ajuns din arest direct în sala de operație. A fost bătut atât de rău încât doctorii i-au scos câteva organe ca să-i poată salva viața.

Cei șase polițiști sunt judecați de abuz în serviciu, tentativă de omor și tortură.

“Se arată că deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând M.A.I., cât şi în incinta sediului Poliţiei Oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfa, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.

 

Se mai reţine de procuror că în exercitarea actelor de violenţă suspecţii au urmărit să producă persoanei vătămate suferinţe fizice de o mare intensitate în scopul obţinerii de informaţii de la aceasta, respectiv pentru a afla locul în care persoana vătămată ascunsese autoturismul implicat în săvârşirea infracţiunii de ultraj, având in vedere că persoana vătămată  condusese anterior lucrătorii de poliţie în alte locaţii decât cea reală”, se arată în rechizitoriul anchetatorilor.

Toți cei șase au fost puși la dispoziție.

Vizualizări: 364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: