A oprit excavatorul câteva săptămâni

Un bărbat din Târgu Jiu, care are terenuri la Pinoasa, a reușit să oprească un excavator timp de câteva săptămâni.

Bărbatul a cerut instanței de judecată ca, pe cale de ordonanță președințială, să se dispună încetarea circulației pe drumul de acces existent pe lângă terenurile proprietatea sa și încetarea funcționării benzii transportoare a excavatorului E 1400 05.

Acesta a avut câștig de cauză la Judecătoria Târgu Jiu, în această primăvară.

“Dispune sistarea oricărei activități a pârâtei în zona frontului de lucru a excavatorului E 140005, situat în spatele proprietății reclamantului din perimetrul de exploatare Tismana I până la finalizarea negocierilor care au loc între părţi pentru transferul de proprietate cu privire la terenul respectiv, proprietatea reclamantului, indiferent de finalitatea acestor negocieri”, a decis Judecătoria pe data de 24 martie 2023. Sentința a fost cu apel, dar “executorie fără somaţie sau fără trecerea unui termen”.

La apel, pe 26 aprilie, sentința a fost schimbată. “Schimbă sentinţa în sensul că respinge cererea de ordonanţă preşedinţială. Definitivă”, a fost decizia Tribunalului Gorj.

Compania minieră s-a apărat, spunând că negocierile dintre părți au început în 2012, dar sunt blocate întrucât există suprapuneri ale numărului cadastral primit de terenul reclamantului cu alte numere cadastrale învecinate. “În același timp, pârâta a susținut că nu desfășoară activitate în zona respectivă, prin urmare nu există urgență în achiziționarea lor, acesta fiind motivul pentru care negocierile nu se finalizează”, se mai arată în documentul de la instanță.

Cariera Tismana a Complexului Energetic Oltenia va intra în procesul de închidere în 2025. Este deci foarte probabil ca bărbatul să rămână cu terenul distrus de alunecările de teren din zonă, dar fără să mai aibă posibilitatea de a-l negocia cu compania minieră.

Vizualizări: 3,974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: