Vrea ca minerii să poată cumula pensia cu salariul

Parlamentarii au în dezbatere o lege care să nu mai permită cumularea pensiei cu salariul nici în sistemul public, nici în cel privat. Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, speră să poată excepta de la această lege specialiștii din minerit și energie.

“Există la Parlament o lege care să interzică cumulul pensiei cu salariul nu numai în sistemul public, ci și în privat.

Noi am cerut să fie exceptat domeniul nostru de activitate, astfel încât să putem păstra în producție personal care a ieșit la pensie, dar care ar dori să continue activitatea”, a spus Burlan.

Acesta ia în calcul faptul că Legea 197/2021 va fi aplicată în cele din urmă și pentru perioada de dinainte de august 2021, ceea ce ar aduce mii de pensionări la companie. Dacă nu, CE Oltenia rămâne pe prevederile din planul de restructurare: “În acest moment suntem pe programul din planul de restructurare, fiindcă legea 197 nu are efect până la momentul august 2021. Toate casele de pensii la care s-au depus dosare, Dolj, Mehedinți, Gorj și unde mai aveau domiciliul salariații, au respins dosarele. Facem simulări, dacă s-ar aplica prevederile lui 197 și pentru această perioadă, ce categorii de personal ar trebui să angajăm”, a spus Burlan la Gorj TV.

Compania a identificat persoane care vor să se angajeze în cariere miniere și termocentrale. “Am identificat categoriile de personal pe care ar trebui să le angajăm. Din păcate, ne confruntăm cu lipsă de personal calificat, dacă s-ar întâmpla ca 197 să se aplice. Un personal din camera de comandă nu poți să îl pregătești în câteva săptămâni, este nevoie și de un an, și pentru asta începem să aducem personal să îl calificăm în acele zone”, a spus Burlan.

“Noi avem dosare și avem identificate persoane care doresc să lucreze în cadrul Complexului Energetic Oltenia, le-am identificat pe meserii, le-am selectat, dar nu putem să le angajăm acum, pentru că suntem la numărul de personal din planul de restructurare”, a mai explicat managerul CEO la emisiune.

Vizualizări: 5,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: