FP ar vrea divizarea asimetrică a CE Oltenia

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia prevede externalizarea termocentralei Craiova II. Acționarii au decis în august ca asta să se facă prin divizarea simetrică a societății, în sensul în care societățile nou create să aibă aceeași structură a acționariatului pe care o are acum CEO.

Fondul Proprietatea a cerut însă o divizare asimetrică, a spus managerul CE Oltenia, Daniel Burlan. “Am avut discuții cu Fondul Proprietatea, care este acționar la Complexul Energetic Oltenia și dorea ca această externalizare să fie asimetrică, în sensul că nu ar dori acțiuni în noua societate, ci să rămână cu toate acțiunile în cadrul complexului. S-au lămurit că această divizare trebuie să fie simetrică”, a spus Burlan la Gorj TV.

Termocentrala Craiova II va deveni o societate de sine stătătoare, care ar putea să fuzioneze cu societatea de termoficare din Craiova. “Avem un studiu de fezabilitate pentru Craiova II, dar era supradimensionat și am solicitat refacerea studiului de fezabilitate, astfel încât și Craiova II să treacă pe gaze”, a mai spus Daniel Burlan.

Complexul Energetic Oltenia va cere acordul acționarilor, în luna decembrie, pentru achiziționarea unor servicii de consultanță, în vederea divizării societății.

Suma propusă de CE Oltenia pentru consultanță este de 675.000 de lei.

Vizualizări: 2,720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: