Un patron din Târgu Jiu renunţă la afacere. „Lumea la noi e învăţată să mănânce ieftin şi prost”

La nici un an de când deschidea la Târgu Jiu singura patiserie cu specific franţuzesc, Iulius Francisc Morcoaşe renunţă acum la afacere pentru a se întoarce de unde a venit, la Paris. A vrut să le ofere gorjenilor puţin din aerul parizian, însă nu a reuşit, aşa că tânărul de doar 27 de ani vinde tot şi se retrage în Franţa, alături de familie.

Patiseria Francisc fusese deschisă în luna noiembrie a anului trecut şi îşi propunea să le ofere gorjenilor deliciile franţuzeşti - croissant cu unt, pain aux raisin, pain aux chocolat, pain suisse, renumitele macarons, însă la nici un an, patronul Iulius Francisc Morcoaşe a închis afacerea. „Am închis, din păcate. Nu merge treaba cum trebuie, este foarte greu şi să aduc la infinit bani de acasă şi să nu mă aleg cu nimic, şi muncă, nu rentează. Nu erau clienţi. A fost un boom la început şi apoi nimic. Lumea la noi nu este învăţată să mănânce calitate, e învăţată să mănânce prost şi ieftin”, a declarat Iulius Morcoaşe. Tânărul lucrase doi ani la Paris ca asistent manager la Lidl şi s-a întors în oraşul natal pentru a-şi deschide propria afacere.

„Controale peste controale în aşa fel încât să închizi”

La început avea şi planuri de extindere, dar acum, singurul lucru la care se gândeşte este să vândă tot şi să se reîntoarcă în Franţa. Profund dezamăgit, Iulius spune că nu s-a bucurat nici de susţinerea autorităţilor, având parte de controale peste controale. S-a văzut nevoit să renunţe la o afacere în care a investit peste 40.000 de euro. „Majoritatea firmelor cu care am lucrat au renunţat, doar cu Aqua mai lucram în ultima perioadă, în rest toţi au renunţat pentru că nu le mergea nici lor. O să vând totul şi plec de unde am venit, din Franţa. Ce să fac în România? Aici în România este stimulată prostia, alte chestiuni, nu oamenii care vor să facă ceva bun. Sprijin? Niciun sprijin. Din contră, controale peste controale în aşa fel încât să te sece, să închizi”, a declarat Iulius Morcoaşe.

Galerie foto





Vizualizări: 40,885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: