Un patron italian a angajat gorjence peste 45 de ani. Motivul!

Investitorul italian care a preluat activitatea de la falimentara Confecția SA are mai bine de jumătate dintre angajaţi cu vârste peste 45 de ani. Patronul primeşte bani de la stat pentru că a încadrat în câmpul muncii această categorie de personal.

Societatea Tecnopiuma a angajat aproximativ 100 de persoane din rândul fostelor salariate ale societății Confecția SA, care a intrat în faliment anul trecut. Angajările au fost efectuate încă de la finele anului trecut. 57 din cele 100 de persoane au peste 45 de ani, spun reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj. Pe aceste considerente, firma beneficiază de sprijin financiar din partea statului. „Societatea Tecnopiuma primește pentru fiecare angajat peste 45 de ani suma de 900 de lei pe lună, timp de un an. Noi îi dăm, iar societatea plătește din acești bani angajații. Angajatorul este serios, iar oamenii sunt mulțumiți. Am fost acolo și am discutat cu salariații”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. 

În astfel de situații, o condiție impusă de legislație este obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 2 ani. 

La nivelul județului Gorj sunt și alți angajatori care au încheiat astfel de contracte, în total fiind vorba de 220 de persoane. Pentru 108 gorjeni peste 45 de ani s-au și depus documentele, urmând să fie încheiate convențiile, iar AJOFM Gorj să vireze banii aferenți.

Vizualizări: 6,949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: