Lăutar din Gorj, la o emisiune culinară

Un lăutar din Gorj, vânător împătimit după cum chiar el recunoaște, a pregătit preparate vânătorești în cadrul emisiunii "România în bucate" difuzata pe TVR 1. Este vorba de Constantin Lătărețu, zis Dodo, care și-a transformat casa din comuna Runcu în studio de filmare.

 

Dodo a reușit în felul acesta să promoveze nu doar produsele gastronomice preparate cu grijă pe plită la foc de lemne dar și comuna natală Runcu.

Lăutarul gorjean, vânător împătimit a preparat o grămadă de bunătăți, toate bio. "Sunt vânător împătimit și fac asta legal. Dacă nu mâncăm noi animalele sălbatice, ne mănâncă ele. Tot ce este din pădure este natural 100%." a precizat Dodo.

În cadrul emisiunii difuzată la TVR 1, Constantin Lătărețu a gătit o ciorbă de coaste de ciută cu legume și zeama de varză, mușchiuleț de cerb pe grătar, carnat de mistreț cu grăsime de porc de casă și cârnat de cerb cu grăsime de porc de casă în jar.

Pentru cei care țin post în aceasta perioada Dodo a propus o tocăniță de crăițe cu legume. În cadrul emisiunii, Dodo a cântat live cu vocea dar și la vioara acompaniat de doi lăutari instrumentiști.

Galerie foto




Vizualizări: 2,837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: