Un primar din Gorj a convins învățătorii să nu facă grevă: Sunt și ”neica nimeni” care stau la semințe

Un primar din județul Gorj a reușit să convingă cadrele didactice care predau la clasele primare să nu facă grevă și să continue să țină cursurile. Este vorba de Ion Bârcă, primarul din comuna Turburea.


 


Dascălii care predau la clasele primare în școlile din comuna Turburea se numără printre puținele cadre didactice din Gorj care au ales să intre în clase și să predea la solicitarea primarului din localitate.


”Vreau să vă spun că la Turburea cadrele didactice din învățământul primar fac ore. Le-am spus clar, că trebuie să se gândească la elevi pentru că, datorită lor au un serviciu și nu este cazul să ne batem joc de elevi. Învățătoarele au înțeles, iar în satul Poiana vreau să vă spun că nu s-a făcut o oră de grevă. La Turburea au făcut câteodată, dar așa la început, în rest nimeni nu a lipsit de la școală, și orele s-au ținut normal. La clasele V-VIII a fost grevă așa și așa. Pe învățători am reușit să-i conving. Le-am spus clar că au toate condițiile să-și desfășoară activitatea la clase în condiții foarte bune și le mulțumesc pentru că m-au înțeles pentru că altfel schimbam și eu placa. La Turburea nu a fost grevă generală pentru că nu vrem ca elevii să aibă de suferit”, a precizat Ion Bârcă.


Primarul din Turburea crede că dascălii sunt folosiți pentru anumite jocuri politice și că nu trebuie să facă jocul sindicatelor. ”Eu le-aș fi spus șmecherilor ălora de lideri de sindicat să preia ei Ministerul Educației și să facă ei tot ce solicită dacă sunt așa de deștepți. Sunt băgați în față și plătiți de alți șmecheri ca să facă treaba asta. Li s-a cam dat tot ce au vrut. Și în plus de asta înainte să le dea bănuții la cadrele didactice să vadă de ce sunt în stare. Eu vă spus clar pentru unii dascăli jos pălăria, te pui în genunchi în fața lor, dar mai avem și pe neica nimeni care stau la semințe toată ziua, dar vor bani și bani mulți”, a mai precizat Ion Bârcă.

Vizualizări: 6,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: