S-a dat startul la reabilitarea a șase parcuri din Târgu Jiu

Au început lucrările la parcul din zona Gării Târgu Jiu. Municipalitatea are în plan sa schimbe fața a cinci parcuri din oraș: în zonele: Mioriței, Olari, Griviței (în fața complexului Runcu), 23 August - Săvinești și cel situat vizavi de Gară. Primul pe listă a fost cel din apropierea gării, acolo unde muncitorii au început activitatea.


Reamenajarea acestor spații verzi se va face cu bani din bugetul local.
"Ne axăm în principal pe crearea de zone dominate de spații verzi și copaci. Este o investiție din bugetul local, în valoare de 2 milioane de lei și care prevede rulouri de gazon, sisteme de irigații, arbori din diferite specii, iluminatul parcului și al aleilor, iluminat peisagistic asigurat de proiectoare ce vor pune în valoare elementele dendrologice, alei din pavele, mobilier urban.
Am demarat un program de realizare a unor mici colțuri de natură ce vor înfrumuseța diferite zone din municipiu", a transmis primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Urmează, tot în această perioadă, să demareze și reamenajarea Parcului Tudor Vladimirescu, pentru care a fost deja emis ordinul de începere a lucrărilor.


Parc din fonduri europene


Cea mai mare investiție va fi, însă, la parcul din zona Narciselor. Potrivit edilului, în paralel cu lucrările la parcurile mai sus amintite, continuă și cele de la cel mai nou și cel mai mare parc al municipiului Târgu Jiu, cel situat în zona Narciselor.

"Aici avem o investiție în valoare de 3 milioane de euro, din fonduri europene. Parcul este amenajat pe o suprafață de 12 hectare Din care 10 hectare de gazon, se plantează 2500 de arbori din specii de valoare, se montează sistem de irigații care să acopere întreaga suprafață. Vor fi 10.000 metri pătrați de alei, un loc de joaca mare, de 650 de metri pătrați, amfiteatru in aer liber de 1300 de metri pătrați, un punct de informare și de închiriat biciclete, iar iluminatul va fi asigurat de un sistem modern cu 200 de stâlpi", a mai precizat primarul Romanescu.

Galerie fotoVizualizări: 2,044

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: