Un primar din Gorj, despre consilierii locali: Cred că nu au creier!

Abia ce s-au mai liniştit apele în comuna Albeni că s-au tulburat în comuna Vladimir din Gorj. Aici, primarul duce un război greu de înţeles tot cu consilierii locali, asta pentru că primarul liberal nu are o majoritate în consiliul local şi este mai tot timpul pus la zid de consilierii PSD şi ALDE. Primarul Ion Ianăşi şi-a manifestat supărarea în mediul online, după ce consilierii, spune edilul, au refuzat în primă fază să voteze două proiecte extrem de importante pentru cetăţeni.

Conflictul între cele două tabere a izbucnit marţi când fusese convocată şedinţa de Consiliu Local. Ion Ianăşi, primarul din Vladimir, spune că pe ordinea de zi erau două proiecte extrem de importante pentru locuitorii a trei sate, însă consilierii PSD-ALDE-PMP s-au ridicat şi au părăsit sala fără să dea vreo explicaţie. „Vrem să asfaltăm două drumuri din comună, respectiv Moţeşti-Ruginoasa-Valea Deşului, joi aflăm cine este constructorul, iar cei de la AFIR Craiova ne-au trimis adresă că ne dau în avans 40% din finanţarea care a fost pe fiecare proiect şi trebuia să dăm o hotărâre de Consiliu că suntem de acord cu sumele respective şi să intre sumele în conturile primăriei. Când i-am întrebat de ce nu sunt de acord, au spus că nu vor. Eu cred că nu au creier”, a spus primarul din Vladimir, Ion Ianăşi. Primul spune că se loveşte des de astfel de refuzuri neargumentate, asta deşi, susţine el, vine numai cu proiecte pentru cetăţeni. „Nu le-am venit niciodată pe ordinea de zi decât cu lucruri şi cu proiecte care sunt necesare cetăţenilor. Nu am cerut nimic pentru mine, de fiecare dată a trebuit să mă cert cu ei”, mai spune primarul Ianăşi.

Cert este că după numai două ore, consilierii care au părăsit sala au revenit la sentimente mai bune şi, în şedinţa reluată, au votat proiectele de pe ordinea de zi. Primarul spune că cel mai probabil s-au răzgândit după ce au văzut postarea pe Facebook. „Oare cu ce tupeu te duci să ceri votul oamenilor din Valea Deşului, Ruginoasa, Moţeşti, Lunca şi să le spui să te voteze, când tu nu ai vrut să se primească bani să se asfalteze drumurile?”, scria Ion Ianăşi pe pagina de socializare a primăriei.

Vizualizări: 8,969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: