Încep concursurile la Motru pentru căminul social. Bătălie crâncenă pentru zece posturi!

Cei aproximativ 70 de candidați pentru cele zece posturi scoase la concurs pentru căminul social de la Motru vor susține miercuri, 21 iunie, proba scrisă. Competiția se anunță a fi una crâncenă. Primarul Gigel Jianu susţine că va fi „un concurs transparent”. Nu toţi candidaţii au această certitudine.

Candidații pentru cele zece posturi vacante la Centrul de Asistență pentru Persoanele aflate în Dificultate Motru vor intra în febra examenelor. „Va fi un concurs supravegheat video, vor fi multe seturi de subiecte. Se vor extrage în ședință. Vor fi verificate toate celelalte să se vadă că nu este un concurs trucat. Fiecare concurent va semna pe fiecare filă în parte, pe fiecare lucrare a fiecărui candidat, ca să nu existe suspiciunea că se înlocuiesc lucrările. Am luat măsuri pentru eliminarea oricăror suspiciuni de fraudă”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.   

Din comisiile de concurs vor face parte specialiști de la spital, directorul Școlii Postliceale Hipocrate, dar și șefi din primărie, mai spune Jianu.

14 candidaţi pentru postul de jurist

Cea mai râvnită funcţie e cea de consilier juridic, pentru care s-au înscris 14 candidați. iar pentru postul de asistent medical au rămas în cursă opt candidați. Postul de administrator a fost, de asemenea, tentant, asta pentru că nu mai puțin de 12 persoane și-au depus candidatura. Totodată, pentru cele două posturi de îngrijitor concurează 26 de candidați. Singurul post nedorit e cel de medic. În acest caz, concursul va fi reluat, iar între timp primăria va încheia un contract de colaborare cu un medic. 

„Se vorbeşte că sunt aranjamente clare”

„Pentru postul de psiholog şi şef serviciu asistenţă socială s-a înscris doar familia Leurzeanu, soţ şi soţie. Membrii în comisie sunt un jurist şi un economist. Cum pot evalua ei lucrarea scrisă de un psiholog? Dubios! În comisia pentru postul de jurist, membru este un economist. Cum corectează economistul lucrarea unui jurist? În oraş se vorbeşte că postul de jurist ar fi pentru  soţia consilierului local PNL Pintea - candidata Pintea Tănăsescu Luminiţa. Una peste alta, se vorbeşte că sunt aranjamente clare, pentru aceste posturi, iar noi ceilalţi candidaţi participăm ca proştii”, ne-a spus o cititoare a cotidianului Pandurul, participantă la concurs.

Căminul social a fost reabilitat și modernizat cu bani europeni, lucrările fiind încheiate în 2015.

Vizualizări: 6,476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: