Un sindicalist din CEO ameninţă cu greva foamei

Ion Popescu, preşedintele Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud, vrea să intre în greva foamei. Liderul sindical este nemulţumit de modul în care au fost împărţite clasele salariale la nivelul Carierei Jilţ Sud, motiv pentru care nici nu a semnat listele finale înaintate la CE Oltenia.

„Miercuri dimineaţa o să fiu la companie şi dacă nu se ia nicio măsură, dacă nu suntem luaţi în seamă, pentru că nu am semnat, sunt hotărât să intru în greva foamei în faţa complexului. Miercuri o să am discuţii cu Directoratul, dacă mă va băga cineva în seamă. Dacă nu, chiar de miercuri o să intru în grevă. E o măsură extremă, dar le-am comunicat-o băieţilor pe care îi reprezint. Mi-au transmis că vor să întrerupă lucrul. Le-am spus să nu facă asta, pentru că ne dăunează tot nouă, mă sacrific eu”, a declarat Ion Popescu, preşedintele Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud.

Popescu spune că cele mai multe clase salariale au mers către liderii de grupă sindicală din Sindicatul Mine Energie Jilţ Turceni, condus de Adrian Marciuc, în condiţiile în care muncitorii au câştigat doar 40-50 de lei la salariu.

Popescu este electrician la cariera Jilţ Sud, dar şi consilier local independent la Tismana. Pentru miercuri, ziua în care vrea să intre în greva foamei, sindicalistul şi-a luat liber de la serviciu.

Vizualizări: 2,347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: