Un sindicalist din CEO intră în greva foamei la Parlament

Un fost lider de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia este decis să meargă să protesteze la București, în fața Parlamentului, de săptămâna viitoare. Gheorghe Peptan i-a transmis deja lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului României, că va intra în greva foamei. Peptan este nemulțumit că directorul CEO i-a ignorat sesizările depuse și nu a pus în aplicare hotărârea definitivă prin care trebuia să fie despăgubit după ce a fost concediat ilegal.

Sindicalistul Gheorghe Peptan urma să primească, cel târziu, miercuri, peste 60 de mii de lei, reprezentând despăgubirile pe care le-a obținut în instanță în urma concedierii. Suma este egală cu salariile pe care Peptan ar fi trebuit să le primească din 2015, la data concedierii, până în prezent. „Până la ora actuală, Complexul Energetic Oltenia a avut o tentativă de reîncadrare a mea pentru patru ore ca să înainteze o altă decizie de încetare, însă nu asta a impus hotărârea Curții de Apel Craiova. Referitor la banii pe care trebuie să-i primesc, nu am fost contactat de niciun reprezentant al companiei. Astăzi (n.r. miercuri) am început procedura de executare silită asupra Complexului care, de la 60 de mii de lei, va ajunge la 100 de mii de lei cu tot cu avocați de care este nevoie pentru executarea silită”, a declarat, la Radio Târgu Jiu, sindicalistul Gheorghe Peptan.

Cere demisia Directoratului CEO

Din această cauză, dar și pentru „a evidenția neregulile” din cadrul producătorului de energie de la Târgu Jiu, Peptan vrea să intre, din nou, în greva foamei. De această dată, nu în fața sediului CEO de la Târgu Jiu, ci la București, în fața Parlamentului. Spune că a anunțat deja autoritățile din Capitală că va iniția acest protest. „Aici este mâna celor care vor să-l înlăture pe domnul Sorin Boza. Se pare că jocul lor va reuși mai ales în urma nepunerii în aplicare a hotărârii definitive. Sunt convins că hotărârea va fi pusă, în final, în aplicare fără doar și poate. Vă anunț că pe data de 27 iunie voi intra în greva foamei în fața Parlamentului și Senatului României așa cum am comunicat domnului Tărcieanu și ministrului Justiției. Voi continua, nu doar pentru mine, ci și pentru ce i-am sesizat domnului Boza și nu a făcut nicio verificare. Cu disponibilizările făcute pe criterii politice, concedierea celor afectați de minerit și jafurile care s-au produs în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Nu voi pleca de acolo decât atunci când directoratul își va da demisia”, a mai declarat Peptan.

Vizualizări: 3,552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: