La CE Oltenia este o conducere de „maneliști energetici”. Cine spune asta!

Un fost şef din CE Oltenia spune că actuala conducere a companiei este una de „manelişti energetici”. Aurel Medințu, ex-directorul Diviziei Energie, declară că CE Oltenia va încheia anul 2017 pe profit, dar nu pentru că directorii din companie ar avea vreun merit în acest sens.

Complexul Energetic Oltenia a înregistrat în primele cinci luni ale anului un profit brut de 260 milioane de lei. Asta în condițiile în care în aceeași perioadă din 2016 a raportat pierderi de 20 milioane de lei. „E foarte bine că are profit. După cum sunt prețurile, sigur va fi și la sfârșitul anului. Important este să înțeleagă cineva ce s-a întâmplat. Doar să zici așa, că s-a realizat profit... Acesta nu este singurul indicator care arată că CE Oltenia merge bine. În momentul acesta, la CE Oltenia este o conducere de maneliști energetici. Dacă cineva, e foarte simplu, ar solicita o evoluție a costurilor, a indicatorilor tehnici, ar vedea dacă este bine sau nu. Eu mă bucur că este profit, dar profitul este datorită conjuncturii prețurilor”, a declarat Aurel Medințu.

„A fost profit, dar n–a fost văzut de nimeni!”

Fostul director de energie a explicat” și de ce în perioada cât s-a aflat la cârmele CE Oltenia, în tandem cu Laurențiu Ciurel, compania a încheiat numai pe pierdere. „Dacă prețurile acestea erau acum 2 ani sau 3 ani, și atunci... Atunci oricum nu era profit, pentru că și atunci a fost profit operațional, dar n-a fost văzut de nimeni, iar pierderile de care se tot face caz erau de fapt niște creanțe care acopereau niște pierderi dinainte să se facă complexul și care s-au transformat în profit în anii 2016 și 2017”, a precizat Medințu. Acesta și-a dat demisia din funcția de director a Diviziei Energie în luna decembrie 2015, primind la plecarea din companie 120 mii lei. Pentru acordarea acestor bani, fostul manager al CE Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, este judecat, alături de alți doi șefi din companie, pentru abuz în serviciu. 

Vizualizări: 6,477

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: