Jandarmii montani din Runcu au dat nas în nas cu ursul

Jandarmii montani gorjeni sunt prezenţi în aceste zile pe traseele turistice montane pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite. Cei care patrulau pe Valea Susenilor au avut surpriza să întâlnească o ursoaică cu doi pui.

„Trecînd peste frumuseţea şi ineditul întâlnirii, trebuie să nu uităm că muntele şi zona împădurită reprezintă habitatul lor natural, noi oamenii fiind intruşi în acest spaţiu. Imediat după semnalarea pericolului reprezentat de ursoaica şi cei doi pui care se aflau pe un drum de acces, jandarmii montani au îndepărtat animalele spre zona montană, semnalând prezenţa prin sistemul acustic al autoturismului. După îndepărtarea lor, jandarmii montani au rămas în zonă pentru a lua măsuri de siguranţă pentru persoanele care tranzitau drumul de acces, observând în apropiere hrană lăsată de turişti“, a transmis Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj.

Jandarmii spun că, din păcate, unii concetăţeni nu au înţeles încă efectul negativ al hrănirii urşilor în apropierea traseelor turistice, găsind pe acestea resturi de la picnic, hrană solidă pentru câini (boabe), toate lăsate cu intenţie poate bună în apropierea drumului public care traversează Valea Susenilor, dar, care creează un dublu pericol pentru animale – dependenţă iar pentru oameni - risc de atac.

„Jandarmeria Montană vă solicită sprijinul pentru a lăsa zonele montane, neatinse, nu vă apropiaţi de animalele sălbatice, nu plecaţi neînsoţiţi pe trasee turistice şi mai ales Nu hrăniţi aceste animale. În situaţia în care sunteţi în pericol sau pe timpul deplasărilor efectuate în zonele împădurite semnalaţi prezenţa urşilor, vă recomandăm să anunţaţi de urgenţă la SNUAU 112, nu încercaţi să-i alungaţi, să-i hrăniţi sau să vă apropiaţi de animalele sălbatice şi îndepărtaţi-vă uşor“, a mai precizat IJJ Gorj.

Vizualizări: 2,024

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: