Un spital din Gorj va fi modernizat cu două milioane de euro

Ambulatoriul Spitalului Târgu-Cărbunești va fi extins și modernizat cu două milioane de euro. Lucrările vor demara în primăvara anului viitor și se vor derula pe parcursul a patru ani. Autoritățile pregătesc deja licitația pentru această investiție.

Primarul orașului, Dănuț Birău, a explicat că ambulatoriul va fi extins, modernizat și dotat. Primăria va contribui la acest proiect cu peste 200 de mii de lei. “Am semnat un contract de două milioane de euro pentru extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Spitalului de la Târgu-Cărbunești și ușor, ușor, vom începe să ducem facturi la plată, pentru a achita studiul de fezabilitate, consultanța. Noi venim cu 2%. Sunt sume mici la început. Cofinanțarea va fi de 216 mii de lei pe o perioadă de patru ani, cât este implementarea proiectului”, a explicat edilul din Târgu-Cărbunești.

Șantierul urmează să fie deschis în primăvara anului viitor. „Am semnat contractul. Urmează să scoatem la licitație proiectarea și execuția acestui obiectiv”, a mai spus Dănuț Birău.

Spitalul din Târgu-Cărbunești are peste 300 de paturi și lucrează aici în jur de 100 de medici.

Vizualizări: 1,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: