Un stat asiatic a interzis blugii mulați

Un stat asiatic a interzis tunsoarea cu chica și blugii mulați. Este vorba de Coreea de Nord, acolo unde bărbații care își lasă părul lung sunt considerați dușmani ai poporului iar revoluția blugilor skinny îi sperie pe oamenii politici.

Pentru cei care nu mai sunt la prima tinerețe și care au crescut în comunism, cu numeroase interdicţii, nu e o surpriză faptul că în Coreea de Nord s-a interzis tunsoarea cu chică și blugii mulați. Pentru cei mai tineri şi foarte tineri ar fi însă un adevărat şoc o astfel de interdicţie cum se aplică acum nord coreenilor.

Preşedintele coreenilor din Nord, Kim Jong Un, vede drept unelte ale decadenței, adevărate distrugătoare ale comunismului, freza cu chica a bărbaților și blugii skinny, marile amenințări la adresa culturii nord coreene. Dictatorul consideră că e de datoria lui să protejeze populația împotriva a ceea ce numește „invazie a felul de a fi”. „Istoria ne învață lecții cruciale: putem fi vulnerabili și ne vom prăbuși ca un zid, indiferent de dezvoltarea economică și militară, dacă nu ne respectăm stilul de viață”, a scris recent publicaţia nord coreeană Ziarul muncitorilor, preluând o parte din discursul preşedintelui.

Coreea de Nord este un stat comunist şi este considerată una dintre cele mai sărace țări din lume în care libertățile cetățenilor sunt total suprimate.

Vizualizări: 1,282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: