Un troleibuz din Târgu Jiu, piesă de muzeu, în Timișoara

Un troleibuz care până nu demult a transportat călătorii din municipiul Târgu Jiu va putea fi admirat de vizitatorii unui muzeu de profil. Troleibuzul „a plecat” astăzi, pe o platformă, spre Timișoara, unde va fi expus în cadrul Muzeului de Transport Public „Corneliu Miklosi”. Un troleibuz asemănător va fi expus, în curând, și în Iași.

 
Troleibuzul, fabricat în 1995, a fost tras pe dreapta de Societatea Transloc în urmă cu doi ani de zile. Acum, muzeul din Timișoara, prin societatea locală de transport public, a plătit 20 de mii de lei pe el.

„Cu ocazia întâlnirilor pe care le-am avut cu reprezenții Federației Transportatorilor Urbani, Suburbani și Metropolitani de Călători a prins contur această idee: un troleibuz din Târgu Jiu să fie expus în muzeul din Timișoara. Prin urmare, noi l-am vândut societății de transport public din Timișoara. Trebuie să vă spun că un al doilea troleibuz va pleca săptămâna viitoare spre Iași. Și el va fi expus tot într-un muzeu”, a declarat directorul Transloc, Mihai Paraschiv.
 

Colecţia muzeală din Timișoara cuprinde mai multe tipuri de vagoane, de la cele cu tracţiune cabalină la cele de tip Electroputere, tramvaie, troleibuze, autobuze dar şi diferite utilaje tehnice sau manuale.

Vizualizări: 1,320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: