Executorul Gagiu, tot mai aproape de pușcărie

Nicolae Gagiu, unul dintre cei mai cunoscuți executori judecătorești din Gorj, reținut, marți, de procurorii DNA, a suferit deja o condamnare, în primă instanță, tot pentru prejudicierea Complexului Energetic Oltenia. Sentința a fost dată în noiembrie anul trecut, iar săptămâna viitoare se judecă recursul la Înalta Curte de Casație și Justiției.

Gagiu a fost condamnat pentru că a păgubit CE Oltenia cu 6 milioane de lei. El a fost acuzat de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată, cu producerea de consecințe deosebit de grave.

„În perioada 15 aprilie 2014 – mai 2018, inculpatul Gagiu Nicolae, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfășurării a șase proceduri de executare silită, a cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA concomitent cu obținerea pentru sine a unui folos necuvenit în cuantum de 5.924.320 lei. Concret, deși prin deciziile instanțelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta a transferat și ulterior a retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menționată mai sus”, susținea DNA, în 2018.

Acum, Gagiu a ajuns din nou în atenția anchetatorilor pentru fapte similare. El a fost reținut, marți, pentru un prejudiciu de 1,5 milioane de lei cauzat tot CE Oltenia.

Culmea este că, în perioada octombrie – noiembrie 2020, deși ştia că este anchetat penal în acest dosar, Gagiu a efectuat din nou acte de executare silită cu încălcarea dispoziţiilor legale, în aceeaşi modalitate.

Executorul din Târgu Jiu a fost prezentat, miercuri, judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Vizualizări: 7,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: