Unde studiază elevii de 10 ai Gorjului

Cele cinci eleve care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat în acest an au fost premiate luni la sediul Inspectoratului Școlar. La festivitatea de premiere au participat doar absolventele Colegiului Tudor Vladimirescu, celelalte două tinere fiind plecate la studii în țară și în străinătate. Printre elevele de 10 se numără și fiica șefului ISJ, Ioana Ișfan, acum studentă la două facultăți din București.

Mihaela Florescu, Ioana Ișfan, Delia Roxana Ionete, Adina Gabriela Mergea și Ariadna Ecaterina Guță sunt cele cinci eleve de 10 ale Gorjului care au fost premiate luni la sediul ISJ Gorj. Doar trei au participat luni la festivitatea de premiere, printre care și fiica șefului ISJ Gorj, Ion Ișfan. ”Ioana și-a petrecut timpul învățând carte și în această vară. Felicitări, tati! Ești mândria mea”, a spus șeful Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Ion Ișfan. Ioana Patricia Ișfan a fost admisă la două facultăți din București și la alte trei universități din Londra. A ales România pentru că aici este acasă. ”Voi studia medicina la Universitatea ”Carol Davila” din București și în paralel cursurile facultății de chimie la Politehnica București. Puteam să plec în Anglia, fusesem acceptată la trei universități de top zece mondial, dar am ales să rămân aici pentru că aici este acasă. Medicină pentru că în ultimii șase ani am participat la toate olimpiadele de chimie, fizică, științe care m-au atras și era oarecum decursul firesc al lucrurilor după asemenea parcurs în gimnaziu și liceu”, a spus Ioana Patricipa Ișfan. Colega Ioanei, Adina Gabriela Mergea va urma facultatea de informatică din București și nu a renunțat definitiv la ideea de a-și găsi un job în străinătate. Până una alta, fata se gândește însă să-și folosească premiul pe o minivacanță la schi. Mihaela Florescu va studia Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București și i-ar plăcea să devină traducător. ”Din start am știut că vreau să studiez în România. Anii de liceu chiar au fost cei mai frumoși ani, au fost ani pe care nu-i voi uita”, a spus Mihaela Florescu.

Studiază la Londra

Delia Roxana Ionete este în prezent la studii în Londra, iar Ariadna Ecaterina Guță studiază la Academia Militară. Premiile fetelor care au lipsit au fost ridicate de părinții acestora care s-au declarat încrezători că tinerele se vor întoarce în județul Gorj la finalizarea studiilor. ”Prima dată nu am fost de acord ca ea să plece din țară, apoi am înțeles că este mai bine pentru ea. Studiază la Londra matematică economică și, gândul meu ca părinte, este că va reveni în țară la finalizarea studiilor. Nu știu însă ce va fi până atunci. Este greu când o știu atât de departe dar pe de altă parte sunt bucuros și fericit pentru că asta și-a dorit”, a spus tatăl Deliei Ionete. Premiile celor cinci eleve de 10 au constat într-o sumă de 3.000 de lei fiecare, bani pe care spun că îi vor folosi pentru mici călătorii.

Galerie foto


Vizualizări: 452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: