Unica soluţie? Încă vreo zece revoluţii

Nu doar anti-băseilor li s-a făcut poftă de revoluţie după ce au văzut la televizor revoltele din Africa de Nord. Ei vor să-l dea jos pe dictatorul Băsescu. Nu înţeleg ce-i cu atâta grabă. Ard de nerăbdare să pună ţara pe roate? Oricum, dictator nedictator, îl va da jos Constituţia. Oricât de monstruos şi de malefic le-ar părea unioniştilor Băselu, sunt slabe șanse ca, odată rămas fără nici o funcţie, să mai poată perpetua dictatura ca o figură centrală, divinizată de popor, a revoluţiei portocalii. Nu de alta, dar nici poporul nu pare să mai aibă chef de el, nici el de popor. Băsescu nu e Gadaffi şi nici badigardele lui (Udrea, Anastase, Boagiu, etc.) nu sunt tocmai amazoanele antrenate pentru bătaie ale dictatorului libian. Mai rău, Băsescu nu e nici măcar Iliescu, acest (anti)golan sinistru care a fentat Constituţia uitându-se la Cotroceni preţ de vreo 3-4 mandate. Deci nici nu mă mai strofoc să mă gândesc dacă Băsescu e rău. Din punct de vedere politic, oricum e pe cale să devină impotent.

De alt tip de revoluţie mi s-a făcut mie chef. Să ieşim în stradă împotriva prostiei, de exemplu. Dictatura prostiei domneşte cu mână de fier pe la noi de hăăăt, când era mama lui Ştefan cel Mare fată. Câştigă orice alegeri, din orice domeniu, şi e din ce în ce mai avidă de putere.

Nici cu nesimţirea nu mi-e ruşine. Mână dreaptă a prostiei, nesimţirea ne urmăreşte peste tot ca un Big Brother şi ne scuipă în faţă când ne e lumea mai dragă.

Corupţia? Oaaau! Dacă ar exista un guvern al prostiei, corupţia ar fi prim-ministru. Pe de altă parte, e şi păcat să nu fii corupt, atunci când locuieşti într-o ţară de proşti. Legile merită să fie respectate doar în ţările civilizate.

Obiceiurile proaste? De la alimentaţie până la ritualuri pre-creştine idioate, românii sunt genul de popor cu care nu te-ai prea mândri în lume. Luaţi-vă o şaorma şi şedeţi pe-o bordură în timp ce au loc nişte evenimente tradiţionale de (să zicem) înmormântare, dacă nu mă credeţi.

Şi mai sunt multe, dar nu mai am chef să le amintesc. Am chef să dispară. Facem o revoluţie? Mă găsiţi pe net.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: