Universitatea „Constantin Brâncuşi” caută studenţi peste hotare

O delegaţie a Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu a mers zilele trecute în Serbia, la două licee din Valea Timocului. Scopul vizitei a fost acela de a atrage studenţi din rândul populaţiei româneşti din Serbia. Mai-marii universităţii îi atrag pe potenţialii viitori studenţi cu zeci de locuri bugetate în cadrul universităţii, pentru o parte din acestea fiind acordate şi burse subvenţionate din bugetul statului.

Din delegaţia UCB care a mers în Serbia pentru a promova universitatea au făcut parte rectorul instituţiei, Luminiţa Popescu, fostul prorector Liviu Cârţână, profesori din cadrul universităţii, dar şi şase studenţi care fac parte din Liga Studenţilor. Vizitele au fost efectuate la două licee din localităţile Veliko Gradiste şi Petrovac, la una dintre instituţiile de învăţământ luând parte la discuţii şi consulul general al României pe respectiva regiune, Iulian Niţu. „Noi am fost pentru a promova universitatea şi în comunităţile de români de pe Valea Timocului. Am fost luni la un liceu din Petrovac unde am avut o întâlnire cu elevii, acolo se numesc gimnaziu, anul IV, ultimul an de liceu, cărora le-am prezentat universitatea şi le-am spus care sunt facilităţile puse la dispoziţie de universitate în ceea ce priveşte locurile la admitere şi cel de-al doilea liceu pe care l-am vizitat a fost în localitatea Veliko Gradiste. Şi aici am promovat universitatea, pentru că interesul nostru este să promovăm ca şi românii din Serbia să afle despre oferta noastră pentru că avem locuri bugetate pentru tineri din Diaspora, ţări învecinate şi Republica Moldova, care sunt subvenţionate de Guvernul României”, a declarat Luminiţa Popescu, rectorul UCB.

21 de locuri sunt bugetate în toate facultăţile UCB, iar pentru o parte din locuri vor fi acordate şi burse. „Tinerii se înscriu la consulat. Este o echipă mixtă formată din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Această comisie se întruneşte în luna iulie şi ei sunt programaţi toţi în 2-3 zile. Comisia va selecta tinerii care vor beneficia de locurile bugetate, o parte au şi bursă din partea statului român. A fost prima dată când universitatea a fost pe Valea Timocului să promoveze oferta educaţională”, a mai spus rectorul UCB.

Conducerea universităţii a mai spus că are în plan ca pe viitor să organizeze astfel de vizite şi la licee din Republica Moldova şi Bulgaria. Deplasarea delegaţiei universităţii în Serbia a fost asigurată cu microbuzul unităţii.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: