Liceul Tehnologic Bustuchin lansează o nouă calificare

Liceul Tehnologic din Bustuchin vine în întâmpinarea absolvenţilor de gimnaziu cu o ofertă educaţională croită pentru specificul comunei şi nu numai. Conducerea unităţii şcolare a reuşit să înfiinţeze, cu anul şcolar următor, o nouă clasă ai cărei absolvenţi vor fi direct calificaţi în domeniul construcţii, instalaţii şi lucrări publice. Prin această nouă calificare, scopul unităţii şcolare este acela de a convinge absolvenţii de liceu să-şi găsească un loc de muncă în comuna natală. Cât priveşte învăţământul de zi, nivelul postliceal, şi în anul şcolar 2015-2016 va funcţiona o clasă cu specializarea maistru sondor la forajul sondelor. Elevii care vor alege să studieze la Liceul Tehnologic din Bustuchin vor avea parte de săli de clasă moderne şi laboratoare extrem de dotate din punct de vedere tehnic.

Absolvenţii de clasa a VIII-a, care vor alege să-şi continue studiile la Liceul Tehnologic din Bustuchin, vor putea să-şi găsească cu uşurinţă un loc de muncă pentru că specializările de clasa a IX-a sunt în concordanţă cu piaţa muncii din zonă. Astfel, pentru forma de învăţământ la zi, absolvenţii de gimnaziu pot opta pentru una din calificările: tehnician mecatronist - 28 de locuri sau tehnician electromecanic - 28 de locuri. Cât priveşte învăţământul profesional, începând cu anul şcolar 2015-2016, va funcţiona la Liceul Tehnologic din Bustuchin o clasă cu 28 de locuri pentru calificarea instalator de instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, având în vedere specificul zonei şi cerinţele angajatorilor. „M-am gândit la acest domeniu de activitate pentru că îmi doresc să păstrăm viitori tehnicieni, instalatori, maiştri la noi în comună, să nu mai plece departe de familie pentru a-şi găsi un loc de muncă. Avem angajatori care prestează astfel de activităţi în zonă şi atunci este important să scoatem de pe băncile liceului tineri pregătiţi şi instruiţi în acest gen de activitate, însă ne dorim să atragem tineri şi din alte comune”, a declarat directorul Liceului Tehnologic Bustuchin, Vasile Spiridon.

Este important de ştiut că tinerii care optează pentru învăţământul profesional vor primi din partea guvernului şi o bursă de 200 de lei lunar. Tot cu anul şcolar 2015-2016, Liceul Tehnologic Bustuchin vine în întâmpinarea absolvenţilor de liceu cu o clasă postliceală de unde tinerii se pot califica în meseria de maistru sondor la forajul sondelor. Pentru nivelul postliceal sunt disponibile tot 28 de locuri.

DOTĂRITinerii care aleg să studieze la Liceul Tehnologic Bustuchin vor avea parte de dotări care depăşesc nivelul altor licee din  judeţ. Astfel, elevii au la dispoziţie 10 săli de clasă, 2 laboratoare de informatică, un laborator de biologie, un laborator de fizică, un laborator de discipline tehnice, un cabinet de limba română, un cabinet de istorie, un cabinet de matematică, un cabinet de consiliere psiho-pedagogică, un centru de documentare şi informare, dar şi ateliere de mecanică, electromecanică şi construcţii.

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: