UNPR Gorj vrea să lase doi primari fără mandate

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) a rămas fără doi primari chiar înainte de alegeri. Marius Vlaicu, prim-vicepreşedintele UNPR Gorj, s-a declarat extrem de nemulţumit de faptul că primarii de la Bălăneşti şi Ţicleni s-au orientat către alte formaţiuni politice. Vlaicu spune că cei doi riscă acum să-și piardă mandatele de primari, iar Instituţia Prefectului confirmă acest aspect.

 Marius Vlaicu, prim-vicepreşedinte UNPR Gorj, a ținut să-i transmită și un mesaj primarului Ovidiu Pungan, anunțat candidat din partea UNPR, înainte de a fi lansat de PSD. „Îi transmit domnului primar Ovidiu Pungan un mesaj: să nu uite domnul primar că a candidat în 2012 pe listele UNPR, că atunci înainte să ajungă primar, a fost conducător auto pe microbuz și a ajuns primar, cetățenii au avut încredere, dar sub sigla UNPR, în 2012 până în 2016 a fost sprijinit de reprezentanţii UNPR în tot ce a însemnat proiecte pe care le-a implementat și mi se părea moral să ne spună că nu mai candidează. Cetățenii din Bălănești vor taxa sau nu comportamentul primarului Pungan”, a spus Marius Vlaicu.

Uneperiștii spun că prefectul le va înceta celor doi primari mandatele în ziua în care își depun candidaturile. ”În această speţă juridică, domnul prefect va lua act că o să candideze de la alte partide şi în momentul depunerii candidaturii, ultima zi de depunere este 26 aprilie, îşi vor pierde mandatul cei doi primari”, a spus Marius Vlaicu. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului au confirmat faptul că prefectul nu le poate înceta mandatele până când candidatura nu este oficială. ”Dacă ei nu-și dau demisia din partidele de la care au fost aleși, Instituția Prefectului nu poate face nimic. În momentul în care își vor depune candidaturile din partea altor formațiuni politice, atunci va fi luată această măsură”, a spus Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului.  

CONSILIERI

În cea de-a doua speță este vorba de consilierii județeni Robert Filip și Elena Amza. Și aceștia riscă să-și piardă mandatele de consilieri după ce Filip a fost anunțat candidat ALDE la Rovinari, iar Elena Amza, candidat MP la Logrești.

Vizualizări: 1,074

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: