Urşii dau târcoale sanatoriului din Dobriţa

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa, judeţul Gorj, a sesizat prefectura cu privire la apariţia urşilor în zonă. Doi angajaţi s-au întâlnit cu ursul chiar pe drumul care duce la sanatoriul TBC.

În ultimele zile, câţiva salariaţi de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobriţa au trăit sperietura vieţii lor. În drum spre locul de muncă, aceştia s-au întâlnit cu câţiva urşi de mari dimensiuni, din spusele directorului Ion Ciochină: „Noi, ca instituţie, am sesizat Prefectura Gorj şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, DSV, Direcţia Silvică, în sensul că vor trebui să ia măsuri legale. Am salariaţi care au spus că s-au întâlnit pe drum cu ursul. Ar fi bine să se ia nişte măsuri că se poate întâmpla o tragedie”.

Urşii ar putea fi relocaţi

Prefectura a transmis că vor fi luate măsuri pentru a nu se întâmpla vreo nenorocire. Sanatoriul este într-o zonă izolată, în munte, aerul curat fiind benefic bolnavilor de TBC. Urşii coboară din munte în căutare de hrană. În plus, animalele sălbatice s-au înmulţit şi, în ciuda acestui lucru, nu au fost luate încă măsuri. „Ministerul Mediului a transmis că vor fi luate măsuri. Ne gândim la o relocare a acestor animale pentru a nu deveni periculoase în apropierea oamenilor. Sub nicio formă nu vor fi ucise”, a declarat prefectul Ciprian Florescu, în urma ultimelor incidente.

Cazuri tot mai dese

Urşi au mai fost prinşi în mai multe gospodării din localităţile de sub munte. Au fost înregistrate astfel de situaţii în Crasna, Novaci, Tismana, Runcu sau Muşeteşti. De fiecare dată, animalele au fost prinse în laţ. Ele au fost tranchilizate şi transportate în pădure pentru a nu mai reprezenta o ameninţare pentru oameni.

Vizualizări: 827

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: