Pâine turcească la tigaie

O rețetă simplă și delicioasă este cea de pâine turcească la tigaie. Ingredientele necesare sunt: 250 ml chefir, 400 g făină cernută, sare după gust, 1 linguriță bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare: Amestecăm făina, sarea și bicarbonatul, după care cernem tot într-un bol.

Adăugăm și chefirul și frământăm un aluat nelipicios și neted, cu mâinile unse cu un pic de ulei.

Modelăm o bilă și o dăm la frigider pentru 10 minute. După cele 10 minute, punem aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și-i redăm forma cilindrică.

Îl împărțim în 5 părți egale și întindem câte o turtă subțire. Perforăm turtele cu o furculiță.

Le prăjim într-o tigaie bine încinsă și uscată, la foc mediu, aproximativ 90 de secunde pe fiecare parte, până se rumenesc frumos.

Ungem fiecare turtă cu un pic de unt și le aranjăm una peste cealaltă.

Vizualizări: 1,739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: