USMO, dizolvare în loc de alegeri

Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO) ar putea intra în dizolvare, explică preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Dan Pîrvulescu. O decizie va fi luată marţi, 19 iulie, de către preşedinţii de sindicate din Oltenia. Întâlnirea are loc în perioada în care se anunţaseră alegeri pentru USMO, interesaţi fiind Marin Condescu şi Cristian Lădaru.

Condescu și Lădaru luptă pentru șefia USMO, un organism fără rol sindical, dar cu patrimoniu. Liderii vor discuta săptămâna aceasta chiar și desfiinţarea USMO sau transformarea ei în fundaţie. “Marţi o să avem o discuţie cu toţi președinții de sindicat, iar la sindicatele mari cu Biroul Executiv, să hotărâm ce facem cu USMO. Din punct de vedere sindical nu mai are menire, mai are o chestie patrimonială. O ţinem în continuare, o transformăm în fundație, o dizolvăm. Nu ştim”, a declarat Dan Pîrvulescu.
Există şi a treia variantă: menţinerea USMO în forma actuală și organizarea de alegeri. “Dacă o ţinem, o ţinem ca pe o chestie patrimonială și probabil vom numi, prin vot, pe cei care răspund de patrimoniu. Dacă hotărâm lucrul acesta, dar sunt discuţii pro și contra. De asta e bine să vină cât mai mulți colegi ca să vedem ce facem. Sunt multe idei în rândul sindicatelor și nu știm ce va ieși”, a adăugat acesta.

Vizualizări: 2,220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: