USR pune tunurile pe Romanescu: ”Nimeni nu a văzut aceste proiecte!”

Vicepreședintele USR Târgu Jiu, Valeriu Morjan, spune că lucrările de modernizare a Căii Eroilor nu au decurs așa cum trebuie, considerând asta ca fiind inacceptabil. „S-a mulțumit să ne arate fotografii spunând cât de frumoase vor fi anumite investiții”, a comentat Morjan.

”Constatăm la autoritățile locale o gravă lipsă de strategie și proiecte pentru dezvoltarea municipiului Târgu Jiu. În ultimii trei ani, nu s-a implementat niciun proiect cu finanțare din fonduri europene, ultimul fiind finalizat în anul 2019. În ceea ce privește proiectele cu finanțare de la bugetul de stat, simțim pe pielea noastră modul absolut inacceptabil în care au decurs lucrările de reabilitare la Calea Eroilor.  Privind reabilitarea Casei de Cultură, se pare că acest lucru nu se va întâmpla în viitorul apropiat. S-a mulțumit să ne arate fotografii spunând cât de frumoase vor fi Parcul „Tudor Vladimirescu”, pasajele pietonale de pe strada Unirii și parcarea din Parcul „Miloșescu”. Nimeni nu a văzut aceste proiecte”, a declarat Morjan.

Morjan mai spune că primarul din Târgu Jiu nu ar fi făcut nimic pentru a atrage investitori în oraș. ”Primăria dovedește o lipsă totală de implicare în reabilitarea si punerea în valoare a operelor lui Constantin Brâncuși. De asemenea, constatăm că  interesul pentru reducerea depopulării și scăderii nivelului de trai este inexistent. La rubrica Primăriei apare un anunț sec prin care instituția oferă teren și infrastructură, dacă se adresează viceprimarului Adrian Tudor. Nu există așa ceva, Adrian Tudor nu mai este la primărie”, a mai declarat vicepreședintele USR Târgu Jiu.  

Membrul USR Ion Oproiu spune că a cerut să fie făcute publice informațiile privind Clubul Sportiv Municipal, fiind vorba despre numărul de angajați și salarii. ”Nu am văzut o transparență din partea Primăriei Târgu Jiu în ceea ce privește anumite aspecte. Considerăm că trebuie să oferim informații, având în vedere că sunt bani publici. De asemenea, este o organigramă pe site-ul clubului. Vrem să vedem cum au fost angajați acești antrenori și sportivi. Care au fost criteriile. Am aflat că sunt multe fundații care primesc fonduri din bugetul local. Am solicitat și noi să ne fie comunicate salariile și ce salariu are președintele CSM”, a declarat Oproiu.

Vizualizări: 1,389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: