USR Târgu Jiu nu mai vrea trotinete electrice în spații pietonale

Organizația USR Târgu Jiu cere poliției locale să ia măsuri pentru a interzice circulația trotinetelor electrice pe trotuar sau spații pietonale. “Acest tip de vehicul circulă doar pe pistele de biciclete și pe drumurile publice a căror viteză maximă reglementată este de 50 km pe ora și poate fi folosit doar de persoane care au împlinit vârsta de 14 ani”, transmite USR Târgu Jiu.

USR Târgu Jiu solicită Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu aplicarea legii, având în vedere că a trecut mai mult de un an de la intrarea în vigoare a OUG nr. 13 din 11.02.2020. “Solicităm interzicerea accesului acestui tip de vehicul în spațiul pietonal din centrul municipiului, pe trotuare, precum și aplicarea drastică a sancțiunilor contravenționale atunci când se constată încălcarea acestor prevederi”, se arată în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt Valeriu Morjan.

Accidente nu foarte grave au fost deja și în Târgu Jiu, dar vor fi tot mai multe, pentru că tinerii se îndreaptă tot mai mult spre astfel de mijloace de transport.

Vizualizări: 2,386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: