Va fi Morega învins Orzan?

Vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Orzan, va juca vara aceasta rolul adversarului lui Dan Ilie Morega în bătălia pentru şefia organizaţiei. Actualul liberal şef a mai jucat într-un „serial” de acest gen acum patru ani, când primarul din Peştişani, Florin Pavel, şi-a jucat şansa pe mâna fostului deputat Sorin Paveliu. Culmea este că şi acum tot un fost deputat încearcă să pună umărul la doborârea liderului!

Deşi nu ştiu deocamdată data la care vor avea alegeri în cadrul organizaţiei, liberalii din judeţ devin tot mai pasionaţi pentru bătălia care se va duce de acum încolo pentru ocuparea postului de preşedinte. Actualul ocupant al funcţiei respective are deja un adversar în persoana vicepreşedintelui PNL Gorj, Gheorghe Orzan, care a confirmat oficial că va candida împotriva lui Dan Ilie Morega pentru şefia filialei. Acesta spune că doreşte să câştige la viitoarele alegeri din cadrul organizaţiei funcţia de preşedinte, în ciuda faptului că până acum a fost perceput ca un apropiat al lui Morega. Cei doi s-au înţeles foarte bine în ultimii ani, Orzan fiind toamna trecută chiar şeful de campanie electorală al liberalilor din judeţ.

Decizia sa de a intra în lupta electorală internă din organizaţie vine pe fondul disputelor apărute între Dan Ilie Morega şi Pantelimon Manta. Fostul deputat al filialei îi cere actualului preşedinte al organizaţiei să lase postul din fruntea PNL Gorj liber pentru altcineva, lucru pe care Morega nu îl acceptă, acesta spunând că rezultatele electorale îl îndreptăţesc să candideze din nou. Orzan spune că el nu se bagă în scandalul dintre cei doi şi îşi pregăteşte campania electorală proprie într-un alt mod, mizând şi pe sprijinul unor organizaţii din teritoriu.

Pantelimon Manta spune, în schimb, că Morega a luat bătaie de nu s-a văzut atunci când a candidat la şefia Consiliului Judeţean, fiind înfrânt şi de Ion Călinoiu şi de Ionel Manţog. Fostul deputat afirmă că, la viitoarele alegeri din filială, îl va susţine pe Gheorghe Orzan pentru preşedinţia organizaţiei. Manta reafirmă că nu va candida, spunând că găseşte normal ca liderul filialei să fie un membru cu vechime în partid. „Eu nu mă bag în cursa respectivă pentru că nu văd moral un asemenea demers. Nu spun că nu m-ar tenta, dar nu am vechimea necesară şi, apoi, în fruntea filialei trebuie să vină cineva care are cu adevărat vechime în partid, nu eu sau Morega. Păi ce, el e vechi în partid- Unde era acum 4 ani- Orzan poate spune că era acolo, dar noi doi nu!”, afirmă Manta.

Dan Ilie Morega nu îşi face multe probleme în privinţa candidaturii lui Orzan, găsind firească o asemenea candidatură. El e convins însă că va candida şi va reuşi să aducă propriul „sânge proaspăt” în Biroul Permanent al filialei, acolo unde există încă persoane care, pe la colţuri îi contestă autoritatea şi care, în perspectiva următorilor ani, ar putea să îi strice liniştea din organizaţie. Interesant este că la recenta sărbătorire a zilei de naştere, printre absenţii evenimentului organizat de Morega s-au numărat Pantelimon Manta şi Gheorghe Orzan. De Victor Banţa nu mai amintim pentru că prefectul este independent politic, dar nici vicepreşedintele Consiliului Judeţean Radu Angheloiu nu a fost văzut la petrecerea respectivă.

Va fi acesta un semnal pentru actualul lider al PNL Gorj că i se pregăteşte o schimbare, mai ales că nici la nivel central nu toţi şefii de la Bucureşti îl văd cu ochi buni. La sfârşitul anului trecut Morega cerea public o şedinţă a Delegaţiei Permanente pentru a se decide acolo dacă partidul intră în opoziţie sau nu, lucru perfect statutar de altfel, Bogdan Olteanu, finul lui Călin Popescu Tăriceanu dând atunci un răspuns la cererea respectivă care numai colegial nu a putut fi considerat, că de amical nici vorbă. Morega rămâne împreună cu Norica Nicolai, Dan Ruşanu sau Ludovic Orban, în timp ce Gheorghe Orzan trebuie să ne demonstreze în următoarele luni că poate să deschidă nişte uşi în PNL central pentru a fi creditat cu şanse reale de a duce o bătălie cu şanse de câştig împotriva actualului său şef de partid.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: