Şefi noi la SNLO şi complexurile energetice

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi complexurile energetice din zonă vor avea de azi directori generali noi, numiţi în funcţii din partea PSD şi PDL. Surse din rândul celor două formaţiuni politice ştiu deja şi componenţa noilor consilii de administraţie şi a Adunărilor Generale ale Acţionarilor, din posturile respective fiind zburaţi fără remuşcări liberalii.

Astfel, SNLO va fi condusă de Daniel Burlan, membru PDL şi fost director general în perioada în care PD s-a aflat la guvernare alături de PNL. Ulterior acesta a ocupat postul de director tehnic, iar în vara anului trecut a candidat din partea partidului pentru postul de primar al municipiului Motru. Complexul energetic Turceni îl va avea în fruntea sa pe Tiberiu Trotea, consilier judeţean al PDL şi fost şef al SNLO în anii 2004 – 2005. Acesta este de circa un an director pe probleme de minerit în cadrul Complexului Energetic Rovinari, unitate care îl va avea în fruntea sa pe Gheorghe Daviţoiu, membru PSD. Daviţoiu a fost consilier local la Târgu Jiu  din partea PSD în perioada 2004-2008, fratele său, Nicolae, fiind ales în vara anului trecut consilier municipal pe lista PDL.

De asemenea, Complexul energetic din Craiova îl va fi condus în viitor de Constantin Bălăşoiu, care a mai fost, de asemenea, director general la unitatea respectivă. Conform surselor citate, ordinele de numire ale noilor directori generali au fost semnate duminică de ministrul economiei Adriean Videanu. Ordinele respective vor fi puse în aplicare începând de azi, aceleaşi surse menţionând că ministrul economiei a schimbat şi componenţa structurilor din adunările generale ale acţionarilor şi din consiliile de administraţie ale unităţilor amintite. Printre cei promovaţi acum se numără, de exemplu, Marius Vlaicu, în AGA de la SNLO, post deţinut până la sfârşitul anului trecut de liberalul Dan Ilie Morega, care a demisionat din funcţie după ce a devenit parlamentar pentru a nu se trezi în postura de incompatibilitate.

Posturile respective au fost ocupate în ultimul an şi jumătate de directori membri ai PNL, aceştia menţionând în repetate rânduri că şi-au îndeplinit indicatorii de performanţă din contractele de management pe care le aveau semnate cu ministerul. Directorii liberali au încasat chiar prime substanţiale pentru atingere parametrilor de performanţă, cea mai mare dintre acestea, de 149.000 de lei, fiind luată de fostul şef de la CE Turceni, Dumitru Cristea, care a demisionat din funcţie la sfârşitul anului trecut după implicarea sa într-o anchetă a procurorilor anticorupţie.

Vizualizări: 51

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: