Va fi semnat noul contract de muncă al minerilor

Săptămâna viitoare, va fi semnat noul Contract de Muncă pentru salariații Complexului Energetic Oltenia. Liderii de sindicat spun că au fost cele mai lungi și dificile discuții de la înființarea companiei. 

S-a reușit, în cele din urmă, să fie introduse toate sporurile în salariul de bază ca să nu existe riscul ca oamenii să piardă bani. De asemenea, a mai punctat Jan Popescu, într-un interviu la Radio Infinit, oamenii vor avea o creștere salarială de 1.200 de lei brut. Toți salariații vor beneficia de acest plus la salariu. 

Salariile compensatorii în caz de concedieri colective au fost, de asemenea, pe masa negocierilor și au dus la discuții tensionate. Într-un final, s-a hotărât ca minerii și energeticienii să încaseze 24 de salarii în caz că vor fi dați afară.

„Am introdus în salariul toate sporurile, adaosurile, primele care ar fi putut fi pierdute din cauza ordonanței austerității. Am obținut o creștere salarială egală pentru toți: 1200 de lei brut, adică 700 de lei net pentru fiecare salariat indiferent de funcția pe care o are, că e director, inginer șef, lăcătuș de bandă. Am obținut un fond de echilibrare armonizare în sumă de 200 de lei medie pe salariat și poate cel mai important lucru pe lângă securizarea veniturilor, am reușit introducerea unui record de plăți compensatorii în caz de concedieri colective: 24 de salarii medii brute coroborate cu un venit de completare prevăzut de ordonanța 69 pe patru ani și cu păstrarea condițiilor în care își desfășoară minerii și energeticienii activitatea”, a declarat Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Noul Contract Colectiv de Muncă trebuie să fie înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj și va intra în vigoare începând cu data de 1 mai.

Vizualizări: 3,293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: