Vaccin impotriva COVID-19, sub forma unui plasture? Descoperirea americanilor

Vaccin impotriva COVID-19 sub forma unui plasture?

O echipa de cercetatori de la Facultatea de Medicina a Universitatii din Pittsburg a reusit sa obtina un potential vaccin impotriva noului coronavirus.

Este vorba despre un plasture de dimensiunea unui varf de deget. Specialistii americani sustin ca eficacitatea tratamentului creste daca este administrata sub forma unui plasture cu microace, asa cum este cel gandit de ei.

In testele efectuate pana acum pe soareci de lavorator, vaccinul ar fi produs anticorpi specifici COVID-19 in cantitati suficiente, spun cercetatorii, pentru a neutraliza virusul.

Vaccin impotriva COVID-19, sub forma unui plasture
Potentialul vaccin anti-COVID-19 este descris intr-un studiu publicat in jurnalul EBioMedicine de catre The Lancet.

"Aveam experienţă anterioară cu SARS-CoV din 2003 şi MERS-CoV din 2014. Aceste două virusuri, strâns asociate de SARS-CoV-2, ne învaţă că o anumită proteină, numită proteina 'spike', este importantă pentru inducerea imunităţii contra virusului. Ştiam exact unde să luptăm cu acest nou virus. De aceea este importantă finanţarea cercetării în domeniul vaccinurilor. Nu se ştie niciodată de unde va veni următoarea pandemie", a declarat unul dintre autorii studiului, profesorul Andrea Gambotto de la Universitatea din Pittsburgh.

Citeste continuarea despre descoperirile cercetatorilor americani.

Vizualizări: 2,371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: