Vaccinări pe bandă rulantă la Turburea. „Nu e listă de așteptare și avem vaccin de la Pfizer”

Deschis de doar câteva zile, centrul de vaccinare din comuna gorjeană Turburea a început deja să se aglomereze. Cum nu e listă de așteptare și acolo se vaccinează doar cu serul de la Pfizer, mulți oameni s-au programat să se vaccineze anti-Covid. Nu doar localnicii au mers să se imunizeze, ci și orășeni veniți de la câteva sute de kilometri distanță pentru că aici s-au programat mai repede decât în alte centre de vaccinare.

Centrul din Turburea a fost amenajat în satul Poiana. Primarul Ion Bîrcă are așteptări mari de la localnici: “Este un lucru extraordinar odată pentru cetățenii comunei Turburea și, în general, pentru toți cetățenii din România. E încă un centru și încă un pas să scăpăm de această pandemie care se năpustește asupra tuturor oamenilor de pe glob. Se vaccinează și localnicii. Sperăm ca, într-o lună, două, să vaccinăm 80-90% din populație”.

Oamenii sunt ajutați de asistentele comunitare și alți angajați din primărie să se programeze la vaccin. Cei care nu își permit, sunt sprijiniți cu mijloace auto puse la dispoziție de primărie ca să ajungă la centrul de vaccinare. „Avem și asistentele comunitare, plătite pe fonduri europene, ajută oamenii, îi programăm la vaccinat. Și noi, la primărie, prin secretarul comunei și fetele de la asistență socială, facem programări online și ținem și o evidență a tuturor cetățenilor. Îi anunțăm cu o zi înainte că trebuie să vină să se vaccineze. Toți primarii trebuie să facem asta”, a mai spus Ion Bîrcă.

Pe lângă localnici, au început să se programeze deja la Turburea și persoane chiar din capitală. În fiecare zi, la centrul din Turburea, pot fi vaccinate 60 de persoane. „Merge foarte bine campania de vaccinare. Se programează oameni din orice zonă. La început, au fost din zonă. Acum au început să vină din Craiova, Târgu Jiu, București. Vin și de la oraș să se vaccineze aici. E centru nou, e vaccin de la Pfizer și nu a fost listă de așteptare. Într-o săptămână, nu se știe, vor fi liste de așteptare. Am avut câte 60 de persoane zilnic. Cam 20% au fost din localitate, restul din alte părți”, a spus medicul Adrian Gîdoiu, coordonatorul centrului de vaccinare.

Galerie foto


Vizualizări: 2,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: