Media zece la simularea Evaluării Naționale, la cea mai hulită școală din județ

Un elev din județul Gorj a reușit să obțină media 10 la simularea examenului privind Evaluarea Națională. Elevul învață la Liceul Tehnologic Turburea, cunoscut pentru faptul că aproape nimeni nu promovează bacalaureatul. Inspectoratul Școlar Județean Gorj spune că că mai fost alte zeci de elevi care au obținut note de peste 9.

”O surpriză plăcută o avem la Liceul Tehnologic Turburea. Avem acolo un elev cu media 10 la Evaluarea Națională. Este extrem de important acest lucru. Nu contează în ce școală ești, dacă vrei să înveți, înveți în orice școală te-ai aflat. Mai avem 92 de elevi din Gorj care au obținut medii peste 9. De asemenea, 222 de copii au obținut media între 8 și 9, la această simulare”, a spus Dana Constantinescu, șefa ISJ Gorj.

Din păcate, sunt și elevi care nu au reușit să promoveze acesta simulare, fiind vorba despre un număr de peste 700 de elevi.

”Din păcate, un număr de 751 de elevi au avut sub media 5 la această simulare, dintr-un total de 2.257 de înscriși. Este un număr îngrijorător. Vorbim de clasa a VIII-a, care ar trebui să își ia în serios viitorul lor școlar. Sperăm să conștientizeze și să își dea seama ca de ei depinde întreaga lor viață”, a mai spus Constantinescu.

Conform unei centralizări, în județul Gorj sunt școli în care procentul de promovabilitate a depășit 95%, însă sunt și unități de învățământ unde procentajul nu este mai mare de 20%.

”Sunt 5 unități școlare care au obținut un procent de peste 92%. Pe primul loc, cu un procent de 96,77% este Colegiul Național Tudor Vladimirescu, urmat de Școala Gimnazială Constantin Săvoiu. Pe locul al treilea se află Școala Gimnazială Alexandru Ștefulescu din Târgu Jiu, apoi Colegiul Național Spiru Haret, dar și Colegiul Național George Coșbuc din Motru. Nu ne ascundem că sunt și școli care nu au obținut un procent mare. Din păcate, cu un procent de 20% este Școala Gimnazială Lihulești din Berlești și Liceul Tehnologic Stoina”, a mai spus șefa ISJ Gorj.

Procentajul de promovabilitate în Gorj la simularea examenului de la Evaluarea Națională este de 64.67%, unul destul de bun față de anii trecuți.

Vizualizări: 3,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: