Vânători prinși cu cartușe artizanale

Poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat duminică o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj cinegetic. Aceștia au identificat un bărbat de 37 ani, din comuna Licurici, autorizat pentru a deține armele letale, având asupra sa o arma de vânătoare cu alice și 17 cartușe de vânătoare, calibrul 12, cu alice și proiectil unic, confecționate artizanal, cu capsa nepercutată.

"În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, respectiv deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept", transmite IPJ Gorj.

Arma de vânătoare și cele 17 cartușe de vânătoare au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Tot atunci au fost identificați mai mulți vânători pe fondul cinegetic Licurici, care participau la partide de vânătoare în scopul recoltării mai multor specii de vânat, împrejurări în care a fost depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Licurici, autorizat pentru a deține purta și folosii arme letale de vânătoare, care participa la vânătoare fără a fi înscris pe vreuna din autorizațiile emise în acest sens.

Tânărul avea asupra sa  o  arma de vânătoare calibru 12 și șase cartușe cu alice de calibru 12, cu capsa nepercutată.

"În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj respectiv, tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar", a precizat Poliția.

Arma de vânătoare și cele șase cartușe găsite asupra tânărului au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Vizualizări: 14,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: