Vânt puternic spre Rânca. Cod portocaliu la munte

Zona de munte a județului Gorj se află, de miercuri, sub cod portocaliu ninsori și viscol. Meteorologii au anunțat că vântul va bate cu peste 90 de kilometri pe oră și va spulbera zăpada. Previziunile lor s-au adeverit. Pe drumul național ce duce spre Rânca, au fost zone unde viscolul a pus probleme.

La intrarea în stațiune, vântul a bătut cu putere și a viscolit zăpada. Utilajele au intervenit continuu pentru ca drumul să rămână deschis. Turiștii au fost sfătuiți să rămână în cabane cât este vreme rea, iar cei care au în plan să urce la Rânca să aibă mașinile echipate corespunzător și să nu plece la drum pe timpul nopții.

„În Gorj, avem cod portocaliu pe zona de munte. În zona Rânca, acționăm cu toate utilajele pe care le avem la districtul Rânca, se acționează cu sare, nisip. Avem șenilata pregătită în caz că se întâmplă ceva grav, se înzăpezește cineva și trebuie să intervenim cu șenilata. Și eu sunt în teren. Merg în toate județele să monitorizez intervenția în zonele vizate de codul portocaliu și codul galben de ninsori”, a declarat Bogdan Bratu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Jandarmii montani au ieșit și ei pe drumuri și au sfătuit turiștii din Rânca să nu se îndepărteze de șosea și să se retragă în cabane. Vântul puternic a scăzut vizibilitatea până aproape de zero. “În contextul avertizării meteorologice de intensificare a vântului și ninsoare viscolită, jandarmii montani din Rânca sunt pregătiți să intervină în sprijinul persoanelor afectate de vremea neprielnică. Cu puțin timp în urmă, jandarmii montani din Rânca au atenționat un grup de turiști să nu se îndepărteze de pe drum, să se retragă la cabane și să evite pe cât posibil deplasarea pe timp de noapte”, a transmis Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Jandarmi Gorj.

Vizualizări: 1,389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: