Cei șapte frați din Văgiulești s-au integrat în noile “familii”

Cei șapte frați din Văgiulești, Gorj, preluați în grija celor de la Protecția Copilului, s-au integrat în familiile asistenților maternali la care au ajuns. Cu excepția celui mic care, având o problemă locomotorie, a ajuns într-un centru rezidențial specializat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, unde i se asigură îngrijire corespunzătoare și servicii specifice.

Copiii trăiau în condiții groaznice, cu un tată care o abuza sexual pe fiica cea mare, după ce mama copiilor a plecat cu un alt bărbat și i-a părăsit. Familia a beneficiat acum câțiva ani de sprijinul lui Gigi Becali, care le-a oferit o casă dotată cu tot ce trebuie, dar părinții au vândut tot și au risipit banii.

Sunt zece frați în total, dar doi erau majori și au plecat de acasă, iar unul era deja la un asistent maternal. Acum, și de ceilalți șapte copii se va ocupa Protecția Copilului.

“S-au făcut demersuri ca toți minorii să fie transferați la noile instituții de învățământ din apropierea actualelor domicilii, respectiv demersuri pentru ca unul dintre ei să poată relua cursurile școlare abandonate. Toți cei 7 minori s-au integrat, simțindu-se bine alături de persoanele la care au dispuse măsurile de protecție, asigurându-li-se în continuare consiliere psihologică și suport emoțional”, arată un comunicat al DGASPC Gorj.

În ceea ce privește clarificarea situației juridice a minorilor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a solicitat instanței de judecată înlocuirea măsurilor de plasament în regim de urgență cu plasament la aceiași asistenți maternali profesioniști sau, după caz, serviciu social rezidențial. (A.A.)

Vizualizări: 2,341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: