Baza sportivă din Debarcader va fi folosită pentru cantonamente

Universitatea Constantin Brâncuşi va putea închiria baza sportivă care va fi amenajată în zona Debarcader echipelor de fotbal pentru cantonamentele de vară. Pentru că în zonă există şi un hotel care nu este folosit tot timpul anului, baza ar deveni astfel şi mai atractivă pentru cei care caută locuri pentru cantonamente.

Semnarea Ordinului de Ministru privind construcția unei baze sportive de tip 1, în zona Debarcader din Târgu Jiu, dă startul unei noi investiţii foarte aşteptate în oraşul care are din ce în ce  mai multe şcoli de fotbal şi cluburi private cu profil de fotbal, dar tot mai puţine terenuri de  fotbal.

Chiar dacă bazele sportive sintetice s-au înmulţit, tot terenurile cu iarbă şi cele de dimensiuni omologate de federaţia de specialitate rămân de bază. Astfel că investiţia de peste 1,6 milioane de euro realizată de CNI pe baza de la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu va fi benefică şi pentru studenţii universităţii, dar şi pentru echipele de fotbal din zonă.

Se vor putea organiza acolo, într-o bază sportivă mai restrânsă ca dimensiuni, competiţii de cel mai înalt nivel, pentru că acea bază sportivă de tip I poate fi omologată de către Universitatea Constantin Brâncuşi.  „Ştim foarte bine cu toţii în ce stare se află acum întregul amplasament de acolo şi am considerat că e bine dacă, pe de o parte CNI ar finanţa acea bază sportivă din Debarcader, pentru studenţi, dar şi pentru cetăţenii Municipiului Târgu Jiu, ca să nu mai vorbesc de echipele de fotbal care ar putea să folosească acea bază sportivă pentru cantonamente”, a explicat primarul Marcel Romanescu precizând că ar putea fi folosit în acest caz şi hotelul universităţii, pentru a caza sportivi pe perioada de vară: „Hotelul universităţii are 20 de camere care vara nu sunt puse în valoare la capacitate maximă. Iar vara este perioada care coincide cu cantonamentele echipelor de fotbal. Universitatea ar putea să fie astfel beneficiara unor sume care echipele le vor plăti pentru baza sportivă din Debarcader”.

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu va putea omologa baza şi pentru organizarea de competiții sportive de juniori republicani sau de Liga 3.

Vizualizări: 1,089

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: