Criticile lui Rușeț la adresa foștilor lui colegi lideri sindicali

„Săptămâna trecută arunca cu noroi în Nicu Bunoaica. Apoi l-am văzut alături de el”, e dezvăluirea prin care Ion Rușeț arată cu degetul zâzania dintre liderii de sindicat care protestează în Piața Prefecturii de câteva zile. În plus, Rușeț vede în manifestarea din centrul orașului și o revoltă sindicală.

„Văd o întrecere în comunicarea publică a liderilor de sindicat. “Noi ne-am întâlnit cu parlamentarii de Gorj!” „Noi ne vom întâlni cu parlamentarii de Gorj”. Suntem în piață unii, îi negăm pe alții. Am văzut o scenetă care, ca om, sigur că nu mi-a plăcut. În comisia de negocieri, săptămâna trecută, un lider de sindicat arunca cu noroi spre liderul din piață, Nicu Bunoaica. L-am văzut acum alături de el la întâlnirea cu PSD. Sunt situații care nu sunt plăcute”, a comentat Ion Rușeț protestele din centrul orașului, manifestări la care au participat zeci de mineri și mai mulți lideri de sindicat din cadrul companiei.

Dincolo de protestul prin care oamenii militează pentru reducerea vârstei de pensionare, Rușeț vede și o revoltă sindicală. „Deja s-a transformat piața și într-un fel de revoltă sindicală. Am trăit și eu asta când se vorbea de un sindicat unic, de alegeri libere. Eu chiar am fost inițiatorul unor astfel de proiecte care au eșuat. Mă aștept la lucruri intersindicale, care probabil vor diminua posibilitatea de influență și presiune. Poți să faci influență discutând amical cu parlamentarii, discutând despre amendamente și poate să fie și o presiune a străzii asupra parlamentarilor. Există și o relativă teamă de stradă din partea parlamentarilor. Nu știu când se va dezbate acest proiect de lege. Apreciez că nu va fi dezbătut mai devreme de aprilie. Nu cred că va fi pus mai devreme pe ordinea de zi. Toată lumea discută în piață că merge la parlamentari, dar punctul de vedere al Guvernului nu se discută. Este o altă greșeală care trebuie îndreptată și trebuie să se aplece responsabilii sociali asupra ei”, a mai comentat Rușeț, la Tele3.

Minerii au protestat de luni până joi în Piața Prefecturii. Protestele au fost inițiate de Nicu Bunoaica, dar în piață au fost prezenți și alți lideri, unii chiar contestatari ai lui Bunoaica.

Vizualizări: 4,069

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: