Varza murată, beneficii imense pentru sănătate

Varza murată nu lipsește din cămările românilor dar nu toată lumea știe că varza preparată în acest mod este un bun medicament. În timpul sezonului rece varza murată poate fi consumată ca atare, fără a fi gătită, pentru că aduce o serie de beneficii pentru organismul uman.


Varza murată este consumată dintotdeauna iar oamenii au observat că este foarte sănătoasă. Odată cu procesul de fermentație varza își mărește valorile nutritive șu devine un superaliment.

De-a lungul timpului au fost studiate de medici proprietățile acestei legume și s-au descoperit numeroase beneficii. Procesul de fermentație constă în descompunerea zaharurilor din alimente cu ajutorul bacteriilor și al drojdiei în dioxid de carbon și etanol sau în acid lactic, ceea ce face varza murată un aliment extrem de benefic și hrănitor pentru corp, în mod deosebit pentru intestine.

Consumul de varză murată îmbunătățește activitatea tractului gastrointestinal, normalizând digestia fiind recomandat să se mănânce alături de preparate făcute din carne.

Varza murată scade de asemenea nivelul colesterolului din sânge, îmbunătățind activitatea sistemului cardiovascular și refăcând sistemul nervos și nivelul de rezistență la stres.

Ceea ce foarte multă lume nu știe este că varza murată are efecte benefice și pentru persoanele care suferă de diabet. Are o cantitate mare de glucoză și puțini carbohidrați, ceea ce o face un aliment ideal pentru diabetici. Este de asemenea un bun detoxifiant, îmbogățește celulele cu nutrienți și le regenerează, favorizând astfel întinerirea organismului.

Vizualizări: 1,201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: