Vela anunță închiderea barurilor și restaurantelor

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi, suspendarea activităţii de servire şi consum de produse alimentare şi produse alcoolice şi nealcoolice la restaurante, cafenele şi hoteluri.

"Este permisă organizarea acestor unităţi pentru comercializarea produselor care nu presupun rămânerea clienţilor în interiorul unităţii", a spus Vela într-o declaraţie la sediul MAI. De exemplu, sunt menținute serviciile de catering.

Un cunoscut restaurant din Târgu Jiu a anunțat deja că suspendă activitatea cu o zi înainte ca măsura să fie luată de guvern. Este vorba de restaurantul Madam.

Nu doar barurile și restaurantele vor fi închise. "Se suspendă toate activitățile religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, de îngrijire personală în spații închise", a mai anunțat Vela. "Interzice organziarea oricărui eveniment cu peste 100 de persoane în spații deschise. Organizatorii evenimentelor organizate în spații deschise ce presupun participarea a maxim 100 de persoane sunt obligați să asigure distanța de minimum 1 metru între participanți", a mai spus ministrul.

Vela a enumerat mai multe măsuri luate de Grupul de decizie al Ministerului Afacerilor Interne, care au fost prezentate Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU).

Vizualizări: 2,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: